donderdag 24 april 2014

Kaart in een schud-zakje

Hoi! Daar zijn wij weer hoor, met een leuk projectje vandaag.

Eerder lieten wij al zien hoe je met een leuk bruin zakje, een kaart in een zakje kunt maken. Als je even je geheugen op wilt frissen of nog helemaal niet weet hoe dat er toen uit zag, kijk dan even HIER. Vandaag laten wij jullie een andere variant van de 'kaart in een zakje' zien, namelijk... een kaart in een schud-zakje. Eerst maar even een foto om te laten zien wat daar dan wel niet mee bedoeld wordt:


De basis is een bruin zakje. Hier om heen zit een groot vel vellum (transparant papier), dat net even groter is gemaakt dan het zakje. Hierdoor ontstaat wat extra ruimte, waardoor je schudmateriaal tussen het vellum en het zakje kunt laten glijden. In dit geval is de ruimte gevuld met 'roze en witte muisjes', het restant van geperforeerde gaatjes uit roze en beige papier. In het zakje zit een beige kaart die je er uit kunt schuiven!


Hier boven zie je de achterkant van het zakje. Om te voorkomen dat de 'roze en witte muisjes' aan alle kanten weg kunnen vliegen, zijn de uiteinden dicht gemaakt met een dunne strook dubbelzijdige tape. Aan de achterzijde is deze dunne strook nog enigszins zichtbaar, aan de zijkanten is de tape weggewerkt onder een gezellig stukje lint en onder de omgevouwen einden van de opening van het zakje.


De voorkant van het zakje is naast een tekststempel, versierd met het super leuke treintje van Marianne Design. Het is een mal met drie losse trein-onderdelen, dus je kunt een trein naar eigen smaak ontwerpen! Je kunt de trein stansen uit elk gewenst papier, met een dessin geeft weer een heel ander resultaat dan een trein uit neutraal papier. Voor het voorbeeld is de trein gestanst uit neutraal papier. Door het papier na het stansen en embossen in de mal te laten zitten, kan je heel gemakkelijk alle geemboste delen van kleur voorzien (potloden, markers, sponsje met inkt). Als je het papier er vervolgens uit haalt, zijn een aantal gedeelten voorzien van een leuk kleurtje wat weer extra diepte geeft aan de trein dan met enkel embossen.

De kaart die je in het zakje kunt schuiven is eenvoudig gehouden, zodat er voldoende ruimte is voor een persoonlijke boodschap. De tekst 'Hoera' is een mal van Joy!Crafts, hij is ook beschikbaar in de teksten 'Bedankt' en 'Liefs'. Om de kaart naast de kleuren nog een overeenkomst te geven met het schud-zakje, is de onderste rand nog beplakt met een aantal 'roze muisjes'.

Wat vinden jullie van deze variant op de 'kaart in een zakje'?

Gebruikte materialen:
- Vellum
- Lint: uit eigen voorraad
- Perforator

Groetjes, het ZieZo-designteam

3 opmerkingen:

Bedankt dat je de tijd nam om eventjes langs te komen op ons blog! Wij lezen je reactie altijd met veel plezier :)

Groetjes, Ziezo Knutsels